email lijsten

Waarom je e-maillijst bouwen vandaag zo belangrijk is!

Denkt u erover om een ​​e-maillijst samen te stellen, maar weet u niet waarom het zo belangrijk is? Veel bloggers en bedrijfseigenaars zien het belang van het maken van een e-maillijst niet meteen in, totdat ze zien welke impact e-maillijsten kunnen hebben op websiteverkeer en -inkomsten. In dit artikel zullen we u de belangrijkste redenen laten zien waarom het bouwen van uw e-maillijst belangrijk is (met echte case-studies). We zullen u ook laten zien hoe u begint met het bouwen van uw e-maillijst – stap voor stap.
Aan het einde van dit artikel krijgt u antwoord op al uw vragen over het samenstellen van een e-maillijst.
Waarom e-maillijst maken
Wat is een e-maillijst en waarom is het zo belangrijk?

Een e-maillijst is een lijst met namen en e-mailadressen van mensen die u toestemming hebben gegeven om updates en promoties van uw bedrijf via e-mail te verzenden.
Waarom is dit zo belangrijk?

Omdat deze abonnees zich vanaf uw website bij uw e-maillijst hebben gevoegd en hun identiteit hebben geverifieerd door op een link te klikken (dubbel opt-in). Ze zijn zeer geïnteresseerd in wat je te bieden hebt.
Volgens Direct Marketing Association ziet e-mailmarketing gemiddeld 4300 procent rendement op investering (ROI) voor bedrijven in de VS.
In ons bedrijf krijgen e-maillijsten 10 keer hogere conversies dan campagnes op sociale media. Dit is logisch als u nadenkt over deze vijf voordelen van e-mail als een communicatiekanaal:
E-mail is persoonlijk – Met e-mail kunt u in de inbox van een gebruiker belanden. Er is geen ranglijst die uw bereik beperkt. Het is heel direct, persoonlijk en casual.

E-mail is doelgericht – Om uw e-mail te ontvangen, moet een gebruiker zich aanmelden voor uw e-maillijst en zijn e-mailadres bevestigen. Iemand die zoveel werk doet, is duidelijk geïnteresseerd in het horen van jou, en ze staan ​​veel meer open voor je bericht.
E-mail is gericht – Zoals we eerder hebben vermeld, heeft de gebruiker al interesse getoond in uw producten / inhoud. Omdat je al weet wat ze leuk vinden, kun je ze zeer relevante inhoud en aanbiedingen bezorgen om betere resultaten te krijgen. Dit wordt segmentatie genoemd en we zullen dat later in het artikel bespreken.


U bezit uw e-maillijst – U bent niet de eigenaar van Facebook, Twitter of Google. Je sociale media-campagnes en SEO-inspanningen kunnen verspild raken als dit platform hun beleid verandert. Aan de andere kant bezit u uw e-maillijst en deze wordt niet beïnvloed door beslissingen van andere bedrijven.
E-mail is een-op-een – Mensen lezen e-mail in de privacy van hun inbox. Het bericht staat niet op een openbare tijdlijn of newsfeed. Ze kunnen u met vertrouwen rechtstreeks vragen stellen. Dit helpt bij het opbouwen van vertrouwen en verbinding.
Dit is precies waarom elk slim bedrijf in de wereld een e-maillijst heeft.
Grote namenmerken hebben deze les al heel lang geleden geleerd en daarom geven ze duizenden dollars uit aan sociale-mediacampagnes om mensen ertoe te brengen zich aan te melden voor hun e-maillijsten.
Ze begrijpen dat e-mailmarketing de beste langetermijninvestering is met een veel hoger rendement. Omdat mensen hun boodschap voor een zeer lage prijs voor een langere periode blijven ontvangen.
Sociale media versus e-mailmarketing

Sociale media versus e-mailmarketing
Nu denk je waarschijnlijk, wacht even. Hoe zit het met sociale media?
Veel sociale media-experts en consultants, in een poging om hun diensten te verkopen, bagatelliseren het belang van een e-maillijst.
Sterker nog, er is ons zelfs gevraagd dat e-mailmarketing niet dood is, terwijl sociale media alles overnemen?
De beste manier om deze vraag te beantwoorden, is door te kijken naar de informatie die Twitter en Facebook u vragen voordat u een account aanmaakt:
Twitter en Facebook-aanmeldingsformulieren
Ja, het is een e-mailadres. Omdat deze bedrijven weten dat e-mails de meest directe en betrouwbare manier zijn om contact te maken.
Alle social-mediaplatforms bouwen een e-maillijst omdat ze slimme bedrijfseigenaren zijn. Dit helpt hun waardering bij de verkoop van hun bedrijf.
Hoewel sociale media een geweldige manier zijn om je publiek te bereiken, is het belangrijk om de tijdige aard van social-mediaplatforms in de gaten te houden.


Ze komen en gaan.
Niet zo lang geleden hadden we MySpace, FriendFeed, Google Buzz, Plurk en talloze anderen. De meesten van hen zijn nu dood of niet relevant.
Vandaag hebben we Facebook en Twitter, maar niet iedereen is zo aangesloten op deze sites. Sommigen geven de voorkeur aan andere plaatsen zoals Instagram, Pinterest, Vine, Snapchat, etc.
Maar studies tonen aan dat minstens 91% van de consumenten hun e-mail dagelijks controleert.
We zeggen niet dat sociale media niet belangrijk is. Dat is het, en je zou elke gelegenheid moeten onderzoeken om je doelgroepen te bereiken.
Je moet echter meer tijd en energie steken in iets dat veel hogere resultaten garandeert.