databaseverbinding fout oplossen

Hoe de fout op te lossen Een databaseverbinding tot stand brengen in WordPress

Als u al een tijdje op internet surft, heeft u deze fout in ieder geval een paar keer gezien. Fout bij het tot stand brengen van een databaseverbinding is een van die vloeken die door vele redenen kunnen worden veroorzaakt. Als een WordPress-beginner kan dit erg frustrerend zijn, vooral wanneer het op zichzelf gebeurde zonder iets te veranderen. We zijn gisteren deze kwestie tegengekomen op onze eigen site. Het kostte iets meer dan 20 minuten om het probleem te detecteren en op te lossen. Tijdens het onderzoek om mogelijke oorzaken te vinden, realiseerden we ons dat er geen goed artikel was dat alles omvatte. In dit artikel laten we u zien hoe u de fout verhelpt bij het tot stand brengen van een databaseverbinding in WordPress door een lijst met oplossingen allemaal op één plaats samen te stellen.
Opmerking: zorg ervoor dat u voldoende back-ups hebt voordat u wijzigingen in de database aanbrengt.
Waarom krijg je deze foutmelding?

Kortom, u krijgt deze fout omdat WordPress geen databaseverbinding tot stand kan brengen. Nu kan de reden waarom WordPress geen databaseverbinding tot stand kan brengen, variëren. Het kan zijn dat de inloggegevens van uw database onjuist zijn of zijn gewijzigd. Het kan zijn dat uw databaseserver niet reageert. Het kan zijn dat uw database is beschadigd. In onze ervaring, gebeurt deze fout meestal vanwege een of andere serverfout, maar er kunnen ook andere factoren zijn. Laten we eens kijken hoe we dit probleem kunnen oplossen.
Video uitleg

 

Allereerst moet u ervoor zorgen dat u dezelfde foutmelding krijgt aan zowel de voorkant van de site als de back-end van de site (wp-admin). Als het foutbericht op beide pagina’s hetzelfde is: “Fout bij het tot stand brengen van een databaseverbinding”, ga dan verder met de volgende stap. Als u een andere fout op de wp-admin krijgt, bijvoorbeeld “Een of meer databasetabellen zijn niet beschikbaar. De database moet mogelijk worden gerepareerd “, dan moet je je database repareren.
U kunt dit doen door de volgende regel toe te voegen aan uw wp-config.php-bestand. Voeg het toe vlak voor ‘Dat is alles, stop met bewerken! Happy blogging ‘line wp-config.php.
1
define (‘WP_ALLOW_REPAIR’, true);
Zodra je dat hebt gedaan, kun je de instellingen bekijken door deze pagina te bezoeken: http://www.yoursite.com/wp-admin/maint/repair.php
Repareer de database in WordPress
Vergeet niet dat de gebruiker niet aangemeld hoeft te zijn om toegang tot deze functionaliteit te krijgen wanneer deze definitie is ingesteld. Dit komt omdat het hoofddoel is om een ​​beschadigde database te repareren. Gebruikers kunnen vaak niet inloggen als de database corrupt is. Dus als je klaar bent met het repareren en optimaliseren van je database, zorg er dan voor dat je deze verwijdert van je wp-config.php.
Als met deze reparatie het probleem niet is opgelost of als u problemen ondervindt bij het uitvoeren van de reparatie, leest u dit artikel verder, omdat u misschien een andere oplossing vindt om te werken.
Het WP-Config-bestand controleren

WP-Config.php is waarschijnlijk het belangrijkste bestand in uw gehele WordPress-installatie. Hier geeft u de details op voor WordPress om uw database te verbinden. Als u uw rootwachtwoord of het gebruikerswachtwoord van de database hebt gewijzigd, moet u dit bestand ook wijzigen. Het eerste dat u altijd moet controleren, is of alles in uw wp-config.php-bestand hetzelfde is.

Afhankelijk van de host, zal het anders zijn. Voor populaire hosts zoals HostGator, BlueHost, Site5 is het localhost. U kunt hier andere hostwaarden vinden.
Sommige mensen hebben gesuggereerd dat ze hun probleem hebben opgelost door localhost te vervangen door het IP-adres. Het is gebruikelijk om dit soort problemen te zien bij het uitvoeren van WordPress op een lokale serveromgeving. Bijvoorbeeld op MAMP lijkt de DB_Host-waarde bij wijziging naar de IP mogelijk te werken.
1
define (‘DB_HOST’, ‘127.0.0.1:8889′);
IP’s zullen variëren voor online webhostingservices.
Als alles in dit bestand correct is (controleer dan op typefouten), dan is het redelijk om te zeggen dat er iets mis is aan de serverzijde.
Controleer uw Web Host (MySQL Server)

Vaak zult u deze fout opmerken bij het tot stand brengen van een databaseverbinding wanneer uw site wordt overspoeld met veel verkeer. Kortom, uw hostserver kan de belasting gewoon niet aan (vooral wanneer u op shared hosting bent). Uw site zal erg traag worden en voor sommige gebruikers wordt zelfs de fout weergegeven. Dus het beste dat u moet doen, is telefoneren of livechat met uw hostingprovider en vragen of uw MySQL-server reageert.
Voor die gebruikers die willen testen of de MySQL-server zelf draait, kun je een paar dingen doen