Hoe uw worpress website voorbereiden op verkeerspieken

Hoe u uw WordPress-site kunt voorbereiden op een piek in het verkeer

OK, dit is het moment waarop je hebt gewacht: er is een enorme golf van verkeer op je WordPress-site. Succes! Maar dan krijg je een bericht van Hummingbird of je webhost of welke uptime monitoring-service je ook gebruikt, en het zegt dat je site is gedaald. Welke H-E-double-hockeysticks? Je kan ook een website laten maken bij O-Webdesign.

Rechts. Laten we ons concentreren op de positieve punten hier. Het is spannend dat uw site zo populair is geworden. Nogmaals, dat is erg slecht dat je site is neergehaald. Wat als er bezoekers terug zouden komen om eindelijk een aankoop te doen die ze de hele dag hadden geprovoceerd, maar in plaats daarvan een HTTP-statuscode hadden gevonden die hen vertelde dat er iets mis was met uw site? Dat kan net zo slecht zijn voor de reputatie van uw site als een lelijk ontwerp of langzaam ladende pagina’s.

Dus wat nu?

In dit artikel ga ik het volgende behandelen:

Hoe te anticiperen op verkeerspieken,
Hoe u uw site van tevoren voorbereidt op verkeersstoten, en
Wat te doen als uw site crasht of vertraagt ​​na een piek.
Leer hoe je spikes kunt voorspellen in webverkeer

Oké, dus het is geweldig dat uw site een toename in het verkeer heeft ervaren. Kudos op zo populair zijn! Dit was toch je doel, toch? Bouw een prachtige site, heb een uniek verkoopvoorstel waar veel vraag naar is en kijk als duizenden (en op een dag – vingers gekruist – miljoenen) mensen komen er naartoe.

Hoewel verkeerspieken een positieve indicatie kunnen zijn van hoe goed uw bedrijf presteert, kunnen de effecten die ze op uw site kunnen hebben als ze onvoorbereid zijn, desastreus zijn. Natuurlijk dwingen ze je site soms volledig af, maar er zijn andere momenten waarop ze de laadtijden van de pagina zo langzaam maken. Hoe dan ook, het effect is hetzelfde voor bezoekers.

Denk er zo over na:

Bezoekers realiseren zich dat er iets aan de hand is met uw site. De toegang is geblokkeerd of de pagina’s worden niet geladen, dus ze worden geblokkeerd.
U moet nu uw webhost bellen om te zien of deze u kunnen helpen een back-up te maken. Misschien moet je meer serverruimte betalen of moet je misschien een nieuwe hostingprovider zoeken.
Er is ook een opruiming om over na te denken. De back-up van de site, maar is alles nog in één stuk? Moet u een schoon schip maken om te zorgen dat de voortdurende toename van het verkeer geen schade aanricht?
En hoe zit het met uw klanten? Moet u een verontschuldiging afgeven en iemand laten weten dat de site offline was?
Dat is veel tijd, geld en nieuwe zaken die u mogelijk kunt verliezen omdat u dit probleem niet had verwacht.

Hier zijn een paar dingen die u kunt doen om te proberen te voorspellen wanneer deze pieken zullen toeslaan:

Breng een basislijn tot stand

Bestudeer de analyses van uw site van zeer dichtbij, ook al is dit maar een paar maanden geleden. Neem de tijd om na te gaan wat uw site precies kan doen qua verkeer. U kunt deze basislijn en de kleine incrementele verschuivingen in het verkeer elke dag gebruiken om te voorspellen waar uw site zes maanden, twaalf maanden of zelfs over een paar jaar vanaf nu zal zijn.

Door het natuurlijke groeipatroon van uw site te begrijpen, kunnen fluctuaties in het ritme gemakkelijker worden gedetecteerd wanneer zich verkeerspieken voordoen.

Bekijk de Mini-spikes

Hoewel een minispies misschien niet zo belangrijk lijkt, heeft hij waarschijnlijk op zijn minst je nieuwsgierigheid gewekt over wat er die dag is gebeurd om het in de eerste plaats te laten gebeuren. Dit is de reden waarom het regelmatig beoordelen van uw analyses zo nuttig is. Kijk uit voor deze mini-spikes en doe een diepe duik om erachter te komen wat de oorzaak is:

Is er een specifieke plaats waar het verkeer vandaan kwam, hetzij in termen van een bronwebsite of geografisch?
Zie je deze spikes op dezelfde dagen of op hetzelfde moment gebeuren?
Kent u een specifieke gebeurtenis die plaatsvond vlak voordat de hit in het verkeer plaatsvond?
Denk aan verkeersstoten zoals aardbevingen. Hoewel de minispikes misschien geen kwaad doen, is er veel dat je van hen kunt leren ter voorbereiding op de ‘grote’.

Let op het nieuws

Als u geen Google-melding heeft ingesteld voor uw site, gaat u er nu een maken. Zelfs als u geen pingbacks op uw site heeft geactiveerd, moet u altijd op de hoogte zijn wanneer uw site of bedrijf een plons maakt op Google. Hetzelfde geldt voor sociale media.

Bekijk de activiteit van uw site

Uiteraard wilt u weten wat er gebeurt in termen van het aantal bezoekers, maar het is net zo belangrijk om te kijken naar andere tekenen van groeiende belangstelling. Houd het opmerkingengedeelte van je blog goed in de gaten. Blijf op de hoogte wanneer iemand zich aanmeldt voor uw nieuwsbrief, RSS-feed, enzovoort, ook. Als je plotseling een hoop nieuwe volgers ziet en je aan je berichten houdt, kan er iets aan het brouwen zijn.

Houd rekening met je marketing

Marketing zou nooit uit het oog van het kind moeten zijn. Elk stukje inhoud of campagne dat u in de wereld verspreidt, moet van dichtbij worden opgevolgd en gecultiveerd. Ten eerste laat het u weten hoe goed het werkt. Ten tweede kan het u helpen uw site voor te bereiden op de terugslag in het verkeer.