theme veranderen ? Checklist

Checklist: 15 dingen die u moet doen voordat u WordPress-thema’s verandert

Speciaal aanbod voor WordPress-hosting voor WPBeginner ReadersChecklist: 15 dingen die u moet doen voordat u WordPress-thema’s wijzigt
Als je WordPress hebt gebruikt, ben je waarschijnlijk minstens één keer in je leven van thema gegaan. Als je dat nog niet hebt gedaan, en dit is je eerste keer, dan is het nog beter. Het mooie van WordPress is dat het het voor gebruikers heel gemakkelijk maakt om van thema te veranderen. Het is letterlijk enkele klikken verwijderd. Maar het veranderen van thema’s is veel meer dan alleen klikken op activeren. In dit artikel geven we u een lijst met dingen die u MOET doen voordat u WordPress-thema’s wijzigt. Deze stappen zijn van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat het proces soepel verloopt, anders kunt u elementen verliezen die u niet wilde verliezen.

1. Maak notities over uw huidige thema

Maak notities over uw huidige WordPress-thema
Veel WordPress-gebruikers surfen op het web om oplossingen voor hun problemen te vinden. Vaak vinden ze die oplossingen in de vorm van fragmenten die ze handmatig toevoegen aan hun thema, zoals functions.php of een ander bestand. Omdat deze wijzigingen eenmaal zijn aangebracht, hebben mensen de neiging ze niet te onthouden. Doorloop uw themabestanden en noteer alle aanvullende code die u hebt toegevoegd. U wilt ook de laadtijd van uw huidige thema controleren, omdat u deze twee kunt vergelijken. Ga naar een site zoals Pingdom Tools of gebruik YSlow om verschillende pagina’s te testen (ja verschillende pagina’s, niet alleen de startpagina).
2. Wees voorzichtig met de Sidebars

Wees voorzichtig met de Sidebars
U moet ervoor zorgen dat uw nieuwe thema widget-klaar is. Zijbalk-widgets zijn heel gemakkelijk in gebruik en daarom gebruiken veel gebruikers deze om het aan te passen. We merken dat sidebars waarschijnlijk het meest door gebruikers aangepaste gedeelte van WordPress-sites zijn. Mensen maken tal van veranderingen, zoals het toevoegen van aangepaste teksten, afbeeldingen, links, advertenties en andere widgets. Als u een widget-thema gebruikt en u overschakelt naar een thema dat niet widget-gereed is, dan verliest u dat allemaal. Als u een WordPress-thema met widget gebruikt, is dit geen probleem.
Ook alles dat u in het sidebar.php-bestand van uw oude thema wijzigt, wordt overschreven. Zorg er dus voor dat je die codes toevoegt in de nieuwe zijbalk van het thema.
3. Verlies geen tracking

Theekopje Analytics
De meeste bloggers gebruiken een soort van analyse, of het nu Google Analytics is of een van de andere services. Veel van ons gebruiken geen plug-ins om de trackingcodes toe te voegen. Sommigen van ons openen het footer.php-bestand en wijzigen de codes. Sommige van onze thema’s hebben een plek om de adsense-code te plaatsen. Welke ook uw geval is, u wilt ervoor zorgen dat u uw trackingcode kopieert en plakt in uw nieuwe thema. Dit is een van de dingen die gebruikers vaak over het hoofd zien. Omdat het zo eenvoudig is, vergeten de meesten van ons het.
4. The Good ‘ol RSS werk je?

Veel van ons gebruiken FeedBurner voor onze WordPress RSS-feeds. Een van de onderdelen van het integreren van FeedBurner in WordPress is om uw standaardfeeds naar FeedBurner te leiden, zodat u analyses kunt maken voor uw feedabonnees. In veel thema’s zoals Genesis, Standaardthema en andere kunt u FeedBurner integreren vanuit hun instellingenpaneel. U moet ervoor zorgen dat u de feed gericht houdt aan FeedBurner anders zullen er twee RSS-feeds voor uw blog zijn. De belangrijkste WordPress-versie en de FeedBurner-code die de informatie uit uw WordPress RSS-feed haalt. Behalve dat verliest u de telling van veel van de abonnees die u had, omdat ze waren geabonneerd met behulp van de / feed / url die niet langer naar FeedBurner verwijst. Nogmaals, dit betekent niet dat je ze verliest, het betekent alleen dat je ze niet kunt zien in de FeedBurner-telling.
5. Back-up !!

Back-up van uw bestanden
Je hebt nooit iets te verliezen door een back-up te maken. Als voorzorgsmaatregel moet u een back-up maken van al uw themabestanden, plug-ins en de database. Hoewel er niets moet gebeuren, maar je kunt nooit veilig zijn. U kunt BackupBuddy gebruiken om een ​​back-up op de volledige site voor u te maken.
6. Onderhoudsmodus

Onderhoudsmodus WordPress
U wilt waarschijnlijk niet dat uw gebruikers het zien terwijl u de overstap maakt, omdat ze uiteindelijk een kapotte site of zo zullen zien. Het is het beste om de onderhoudsmodus gedurende 15 – 20 minuten in te schakelen, zodat u er zeker van kunt zijn dat alles naar behoren werkt. Nadat u de onderhoudsmodus hebt ingesteld, bent u goed om verder te gaan en het nieuwe thema te activeren.
7. Testen van alle functionaliteit en plug-ins

Zodra u het nieuwe thema hebt geactiveerd, moet u ervoor zorgen dat u alle functionaliteit behoudt en dat plug-ins nog steeds werken. Vergeet niet dat de goede notities lijst die je hebt gemaakt in stap 1. Dit is de tijd dat dat handig kan zijn. Ga terug en voeg alle functionaliteit die je wilt meenemen van het oude thema naar het nieuwe thema toe als je dat nog niet hebt gedaan. Probeer alle functies uit, inclusief maar niet beperkt tot het commentaarproces, enkelvoudige berichtpagina’s, zoeken, 404 pagina, archiefpagina, contactpagina enz. Zorg ervoor dat al je widgets er nog steeds zijn en werken. Op de voorkant van de plug-in wil je gewoon zeker weten dat de opmaak nog steeds hetzelfde is. Veel plug-ins gebruiken uw bestaande stijlen om hun uitvoer weer te geven. Dus je wilt waarschijnlijk zeker weten dat ze er nog steeds goed uitzien met het nieuwe thema. 8. Cross-browsercompatibiliteit Compatibiliteit kruisbrowser Test uw site in alle browsers waartoe u toegang hebt. Browsers hebben de neiging om dingen anders te renderen. Speciaal Internet Explorer. U wilt ervoor zorgen dat uw ontwerp er goed uitziet in belangrijke browsers. Sommige mooie thema’s hebben de neiging om in verschillende browsers te breken. Dus als veel van uw kijkers Internet Explorer gebruiken, dan wilt u zeker weten dat het nog steeds voor hen toegankelijk is. 9. Zorg ervoor dat die items van derden er goed uitzien Als u Google Adsense of een ander advertentiebedrijf gebruikt waarmee u ze kunt opmaken, dan kunt u het beste hen aanpassen. Uw vorige site was bijvoorbeeld oranje, dus u had oranje links voor Google Adsense. Als het nu blauw is, wil je daar waarschijnlijk rekening mee houden. Hetzelfde geldt voor Twitter-widget, Facebook-achtige knoppen enz. Pas deze aan met uw nieuwe kleurenschema. Als u van een licht naar een donker ontwerp gaat, of omgekeerd, moet u die wijzigingen aanbrengen. 10. Laat het uw gebruikers weten Aankondiging Schakel de onderhoudsmodus uit en schrijf een snel blogbericht om de gebruikers hiervan op de hoogte te stellen. Merk op, je hebt maar 15 – 20 minuten besteed aan het controleren van dingen. Er is geen manier dat je alle bugs zou kunnen vangen. Door uw gebruikers te laten weten, kunt u verwachten bugrapporten te ontvangen. We vragen onze lezers vaak op twitter (@wpbeginner) voor het testen van bugs. Vraag je publiek via twitter, facebook enz. Om te zien of de site er goed uitziet in hun browser. Als ze JA zeggen, dan is het goede nieuws. Als ze NEE zeggen, vraag hen dan om een ​​screenshot van het probleem te maken. U kunt het probleem bekijken en proberen het op te lossen. Als u het probleem niet kunt oplossen, vraagt ​​u de ontwikkelaar vriendelijk om het thema op te lossen.

 

 

Opmerking: tenzij u voor het thema heeft betaald, zijn deze ontwikkelaars NIET verplicht om deze problemen GRATIS op te lossen.

 

Mensen hebben allerlei browsers, schermresoluties, enzovoort, dus het is belangrijk om hun mening te krijgen. Vergeet niet je RSS-lezers eraan te herinneren om de site ook te bezoeken, zodat ze de goodies kunnen zien. 11. Snoeien plug-ins De thema’s komen nu vooraf geladen met veel functies. Als je bijvoorbeeld Genesis of een ander thema met BreadCrumbs gebruikt, kun je de Breadcrumb-plug-in van je verwijderen. Het concept is eenvoudig. Ontdoe dingen die je niet nodig hebt. Een ding waar je zeker van moet zijn, is dat plug-ins vaak de klus kunnen klaren. Er komen bijvoorbeeld veel thema’s met tal van SEO-functies. Genesis, proefschrift, standaardthema en alle andere bieden hun SEO-functies. We gebruiken liever een veel krachtigere plug-in zoals WordPress SEO van Yoast.

Maak je keuzes verstandig. 12. Neem babystapjes bij het wisselen van babysteps Je werkt hier met een nieuw thema, dus het is waarschijnlijk het beste dat je zorgvuldig wijzigingen aanbrengt. Wijzig kleinere elementen om te zorgen dat deze zich in alle browsers correct gedragen. Als je dan eenmaal comfortabel genoeg bent, kun je drastische veranderingen aanbrengen. Het is belangrijk om de structuur en de semantiek van het nieuwe thema te leren voordat u grote veranderingen aanbrengt. Hiermee kunt u het probleem meteen detecteren. 13. Test laadtijd Neem de laadtijd nummers die je had op je oude thema (uit item 1 van deze checklist), en vergelijk de twee. Zie wat u kunt doen om de laadtijd te verbeteren door de presentatie van Syed bij Slideshare te bekijken. 14. Bouncepercentage monitoren Nadat u van thema hebt gewisseld, wilt u controleren of u het bouncepercentage bewaakt. Sommige thema’s zijn gewoon vriendelijker dan andere als het gaat om het navigeren door de lezers op uw site. Als je bouncepercentage is toegenomen in vergelijking met het vorige thema, dan zou je daar waarschijnlijk aan moeten werken. Voeg gerelateerde berichten, widgets, populaire berichten-widgets toe of heb eenvoudigweg een betere call-to-action voor nieuwe lezers. 15.

 

Luister naar uw lezers en VERBETEREN suggesties Wanneer een nieuw ontwerp verschijnt, hebben gebruikers altijd suggesties. Ze houden van een specifieke functie of haten een specifieke functie. Communiceer met uw publiek met enquêtes of Facebook-peilingen. Zien wat ze graag zouden willen zien verbeteren, en dan eraan werken om dat voor elkaar te krijgen. Heeft u een eigen checklist bij het veranderen van WordPress-thema’s? zou het leuk vinden om het te horen als we iets gemist hebben!

Bekijk ook onze hoofdpagina website laten maken