Verplaats wordpress blog

Hoe u uw blog naar behoren verplaatst van WordPress.com naar WordPress.org

Ok, dus je bent al een tijdje een gebruiker van WordPress.com. Het was tot nu toe best leuk, maar je bent zo ver dat je klaar bent om verder te gaan dan WordPress.com. U wilt plug-ins installeren en uw thema’s aanpassen. U wilt echt geld gaan verdienen met uw site en hebt volledige controle. Nou, je bent op de juiste plaats. Hoewel het artikel van vandaag de verschillen tussen WordPress.com en WordPress.org niet zal bespreken, zullen we een vraag bekijken die veel gebruikers ons hebben gesteld: hoe u uw bestaande WordPress.com-blog kunt verplaatsen naar een zelf gehoste blog WordPress.org-site. In deze stapsgewijze zelfstudie laten we u zien hoe u uw blog op de juiste manier van WordPress.com naar WordPress.org kunt verplaatsen. We bespreken hoe u al uw WordPress.com-inhoud kunt overbrengen naar een WordPress.org-site (ja dit zijn afbeeldingen). We bespreken ook hoe u al uw zoekmachine rankings kunt behouden en hoe u uw bestaande gebruikers kunt omleiden naar uw nieuwe site. Ben je klaar? Laten we beginnen met het overbrengen van uw WordPress.com-blog naar uw nieuwe door uzelf gehoste site.
Dingen die je nodig hebt voordat je begint

U moet een domeinnaam en een goed webhostingbedrijf hebben dat WordPress kent. We raden u ten zeerste aan Bluehost te gebruiken, omdat deze u een gratis domein en 50% korting op hun hostingplan zullen geven (speciaal voor WPBeginner-gebruikers). Bluehost is ook een officieel aanbevolen hostingprovider van WordPress.
Als uw WordPress-site al een aangepaste domeinnaam heeft, hoeft u zich geen zorgen te maken. We zullen dat ook behandelen. Ten slotte hebt u toegang nodig tot uw WordPress.com-account, zodat u eenvoudig al uw berichten, pagina’s, afbeeldingen, opmerkingen en andere gegevens naar uw door uzelf gehoste WordPress-site kunt verplaatsen.
Voordat u aan deze migratietutorial begint, willen we u laten weten dat we uw site GRATIS kunnen migreren als onderdeel van onze gratis instellingsservice voor WordPress Blog. Dit zal voor u minder gedoe zijn, maar als u iemand bent die graag dingen leert en doet, volg dan onze stapsgewijze zelfstudie hieronder. Bekijk meer info op onze homepage.

Stap 1: Gegevens exporteren van WordPress.com

Meld u aan bij uw WordPress.com-account en ga naar het dashboard van uw blog. Klik op Exporteren onder het menu Tools.
Hulpprogramma exporteren in WordPress.com
Als u op het gereedschap Exporteren klikt, gaat u naar een nieuwe pagina waar u wordt gevraagd om te kiezen tussen Gratis of Geleide overdracht.
Gratis of begeleide overstap van WordPress.com
Kies de gratis optie door op Exporteren te klikken. Op het volgende scherm wordt u gevraagd welke gegevens u wilt exporteren. Selecteer “Alle inhoud” en druk op de knop Exportbestand downloaden. Er wordt een XML-bestand gedownload op uw computer dat al uw berichten, pagina’s, afbeeldingen, opmerkingen, aangepaste velden, categorieën, tags, navigatiemenu’s en andere informatie bevat.
Gegevens exporteren vanuit WordPress.com in XML-indeling
Stap 2: WordPress instellen

database fout oplossen?

Nu u uw WordPress.com-gegevens hebt geëxporteerd, is de volgende stap het instellen van een nieuwe WordPress-installatie op uw webhosting. WordPress is zeer eenvoudig te installeren en het kost maar een paar klikken. We hebben een stap-voor-stap zelfstudie over hoe WordPress binnen 5 minuten te installeren. Nadat u WordPress hebt geïnstalleerd, is het tijd om uw inhoud op uw nieuwe door uzelf gehoste WordPress-website te importeren.
Stap 3: inhoud importeren in zelf gehoste WordPress-site

Site verhuizen van wordpress.com naar wordpress.org

Om uw oude inhoud van WordPress.com naar uw nieuwe site te importeren, klikt u op Tools »Importeren in uw zelf-gehoste WordPress.org-dashboard.
WordPress.com-inhoud importeren in WordPress.org
Klik vervolgens op WordPress. U wordt gevraagd om de plug-in WordPress Importer te installeren. Nadat u het hebt geïnstalleerd, activeert u de invoegtoepassing en voert u deze uit. U gaat naar een scherm waar u wordt gevraagd om uw WordPress.com XML-bestand te uploaden dat u in stap 1 van deze zelfstudie hebt gedownload.
WordPress importeren
Opmerking: als uw bestandsgrootte groter is dan 2 MB, hebt u twee opties. Een daarvan is om uw webhostingbedrijf te vragen om die limiet tijdelijk te verhogen, zodat u verder kunt gaan met het proces. De andere optie zou zijn om uw bestand te splitsen met behulp van een WXR-bestandssplitter.
Wanneer u begint met importeren, heeft u de mogelijkheid om uw oude inhoud toe te wijzen aan een huidige gebruiker of om een ​​nieuwe gebruiker te maken. U hebt ook de mogelijkheid om uw oude bijlagen te importeren (u wilt ervoor zorgen dat u dit selectievakje aanvinkt om ervoor te zorgen dat uw afbeeldingen worden geïmporteerd).
Stap 4: Uw Blogroll-koppelingen importeren

Als u de functie Links op uw WordPress.com-blog had gebruikt om blogroll of andere links op te slaan, moet u deze instructies volgen om ze te exporteren en importeren. Gebruikers die deze functie niet gebruikten, kunnen doorgaan naar stap 5.
Blogroll-koppelingen worden geëxporteerd in OPML-indeling. Het is een XML-indeling waarmee u kunt exporteren en importeren